POPJOURNAAL

Hier vindt u nieuws uit de muziekwereld, over onze programma’s en programmamakers.

 


 

Dinsdagavond 27 juli a.s. van 20:00 tot 22:00 uur is Bram van den Berg er met deel 1 van zijn Rolling Stones Special.

————————————————————————————————————————————————————————————————

 

Ik ben Nathaly Nikita en zal vanavond (19 – 07 – 2021) tussen 20.00 uur en 22.00 uur een setje aan elkaar mixen met house en techno music.

 

 

Ik heb thuis mijn studio en heb 2 tracks uitgebracht en dat zijn World of Harmony en The Game onder het label Creationz Black.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Woensdagavond 10 maart in “Spotlight on Music” muziek van het nieuwe, eerste,  album  van de broers van der Westen!

 

foto: Raymond Rutting

De Broers Van der Westen maken tijdens de coronacrisis voor de eerste keer samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop. Vrijdag 12 maart wordt het album gepresenteerd in Paradiso Amsterdam, via livestream te volgen op de website van Paradiso.

Terwijl Eric van der Westen (57) samen met o.a. de Turkse superster Sezen Aksu wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall bestormt, speelt zijn broer Dieter van der Westen (46) op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn Nederlands Marokkaanse band Kasba. Ze zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden liggen in eerste instantie ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als alles stilvalt besluiten de broers samen een album op te nemen met zelf geschreven Americana en folk songs, een genre waar ze beiden al jarenlang een stille voorliefde voor hebben.

Op het akoestische duoalbum ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Van de elf nummer zijn er acht geschreven door Dieter, drie ervan zijn ‘traditionals’. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee is weggelegd op akoestisch gitaar.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij met de Dieter van der Westen band uitbrengt. In 2018 werd het bandalbum Me and You gepresenteerd in de kleine zaal van Paradiso. Dieter zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek. Al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en speelde op grote en kleine podia met artiesten van wereldformaat.

Met The Sun Will Rise Again bieden de broers tegenwicht aan de sombere tijdsgeest. Music makes the sun shine!

The Sun Will Rise Again

Releaseconcert 12 maart 2021Aanvang: 21:00u

GRATIS te bekijken via de website van Paradiso

www.paradiso.nl

www.dietervanderwesten.com

www.earthbeat.nl

 

 

Frozen Steam

Frozen Steam, wie zijn dat?

De band Frozen Steam bestaat uit muzikanten die voorheen in topbands als Gotcha! en de Jeroen van Koningsbruggen-band speelden. Nu spelen ze, aangevuld met jong talent, hun favoriete songs aller tijden. Strak en stuwend en met een grijns van oor tot oor staat er in het korte Bio.

Zang: Wouter Helmink

Gitaar; Ivar Leliveld

Drums: Jeroen van Nieuwenhuizen

Bas: Boudewijn Geels

Gitaar: Andy Boudery

Ze willen de band worden voor wie je zelf alles wat je die avond gepland had zou afzeggen, aldus Frozen Steam.

De muziek: covers van o.a. Aerosmith, The Cult, Pearl Jam, Foo Fighters en Triggerfinger. Maar ook nummers van minder bekende bands met interessante nummers.

Woensdagavond om 23.00 uur, op dit station,  in Earplugs zijn ze te horen met twee nummers en een paar door hun zelf uitgezocht.

————————————————————————————————————————————————————————–

 

New album – Screamin Deal – The August Incident!

About Screamin’ Deal

Crafting some of the smartest and most diverse indie rock this side of the internet, Screamin’ Deal is a Canadian band based in central Ontario.

Founded in late 2017, the quartet’s mishmash of nervy indie rock and lush pop sprinkled with post-punk influences shaped its sound. The group features Giles Collins (drums), Paul Lahey (voice), Kirill Maximov (guitar) and Matthew Shepherd (bass).

Screamin’ Discography

“That Ain’t No Screamin’ Deal!” (March 2018)

“Neato Mosquito!” (October 2018)

“Big Deal!” (August 2019)

“The August Incident!” (October 2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Eddie van Halen, lead gitarist van de Amerikaanse rock band Van Halen is op 65 jarige leeftijd overleden aan keelkanker.

Eddie (Edward Lodewijk) was mede oprichter van de populaire en invloedrijke rockband Van Halen
Eddie was de man die de “two-hand tappingtechnic ” populariseerde, maar was hij niet de uitvinder van deze techniek. Hij was niet alleen een innovator op het gebied van rockmuziek, maar ook een vernieuwer op technisch vlak, waaronder gitaarontwerp, gitaarversterking en gitaareffecten.

Jeugd

Eddie van Halen werd in Amsterdam geboren en kort na zijn geboorte verhuisde het gezin naar Nijmegen Ze woonden in deze periode in de wijk Heseveld op de Rozemarijnstraat 59. Ze verhuisden in 1962 naar de Amerikaanse stad Pasadena in Californië. Van Halen leerde als kind op de piano te spelen. Ook Alex, zijn broer, speelde piano. Het pianospelen beviel de broers niet en Alex kocht een gitaar terwijl Eddie ging drummen. Terwijl Eddie kranten bezorgde om zijn drumstel af te betalen, begon Alex te oefenen op drums en bleek al snel beter te zijn dan zijn broer. Eddie ging vervolgens aan de slag met de elektrische gitaar.

Begin van de band Van Halen

Onder de muzikale invloed van onder andere Eric Clapton ontwikkelde Eddie zich tot hardrockgitarist en in 1972 richtte hij samen met broer Alex en bassist Mark Stone de groep Mammoth op. Voor een optreden hadden ze nog een PA nodig, en huurden dat van David Lee Roth, die ze overigens in een auditie voor zanger hadden afgewezen. Toen Eddie van Halen er genoeg van had om als zanger te fungeren, werd Roth toch nog de zanger van de band. En omdat er nog een band was die zich Mammoth noemde werd door Roth voorgesteld de naam van de band te wijzigen in Van Halen.
De rest is geschiedenis.

Hits

De Band en Eddie waren het meest bekend van de nummers “Jump”, “Panama” en “Runnin’ with the Devil” en natuurlijk door de gitaarsolo’s van Eddie in songs als “Eruption” en “I’m the one”.

Eddie speelde o.a. ook de beroemde gitaarsolo op het nummer Beat it van Michael Jackson.

Bron: o.a. Wikipedia

———————————————————————————————

Dat onze shows de wereld over gaan was al wel bekend, zo ook de show van Jos Lieftink, lees hier een klein stukje.

I also recently programmed a full hour of music on RoundandSound Radio with Jos Lieftink in the Netherlands. Unfortunately this is no longer available to listen to online

Klik op deze link om het hele verhaal te lezen https://mailchi.mp/59a2c16398bf/its-been-too-long-im-going-live?e=9734576027Current track

Title

Artist

Background