Yorick Knol

Ik ben geboren in 1992, opgegroeid in Zwijndrecht en sinds 2007 woonachtig in Zutphen. Als kind van 3 jaar zat ik al met een microfoon voor een cassetterecorder te spelen. Op iets latere leeftijd (8 – 9 jaar) maakte ik er een sport van om voetbalwedstrijden op de radio van extra commentaar te voorzien.
Gek genoeg ben ik pas op m’n 18e radio gaan maken. Dit ben ik gaan doen bij Achterhoek FM, een lokale omroep in Vorden/Lochem. Via mijn broer ben ik in contact gekomen met werknemers daar en vervolgens; na het opnemen van een kleine demo op locatie, kon ik er een aantal maanden later aan de slag.
Hier heb ik 5 jaar lang elke twee weken een programma gemaakt op de vrijdagavond. Van 2013 tot 2015 kwam daar een programma op de woensdagmiddag bij, samen met mijn radiobuddy Sander Worseling.

Eind 2015 maakten Sander en ik samen met Harco de overstap naar het project van Radio 573, zonder al teveel succes. Ik bleef echter wel aangesloten bij de ‘gezellige mensen’, omdat ik me erg verbonden voelde met de manier waarop met elkaar om werd gegaan. Een gevoel van thuiskomen.

Begin 2016 maakten Sander en ik de overstap naar B-FM, waar wij nog altijd elke dinsdagavond samen B-FM@Night presenteren. Voor Sander is het erg van belang om een programma te maken bij een lokale radiozender, vandaar dat wij daar terecht zijn gekomen.

Ik houd vooral van popmuziek. De muziek die hoog in de hitlijsten te vinden is, is ook vaak de muziek die ik zelf thuis aan zet en die ik terug laat komen in ons radioprogramma.

Voor Roundandsound zorg ik sinds 2016 voor verschillende designs die je zowel online als op drukwerk tegen kunt komen. Daarnaast ondersteun ik Harco in het draaien van de social media kanalen en ben ik sporadisch naast Harco te horen in één van zijn programma’s.Huidig nummer

Titel

Artiest

Background