Jos Lieftink


Jos Lieftink shows

Sinds november 2018 maak een aantal programma’s op RoundandSound Radio, Spotlight on Music, Onbekend maakt Onbemind en samen met Bram van den Berg Earplugs Allowed.
Mijn eerste bewuste “kennismaking” met muziek was de muziek die mijn vader speelde op het harmonium en orgel. Op de zaterdag gaf hij muziekles op het harmonium. Zelf speelde hij graag muziek van Bach.
Mijn broer, die veertien jaar ouder was, had een pick-up (met een luidspreker in de deksel) en een grote collectie 45 toeren platen van vooral Fats Domino en Jim Reeves. Het mocht absoluut niet maar als hij aan het werk was draaide ik stiekem plaatjes op zijn pick-up.

De liefde voor de muziek van Bach, Domino en Reeves is er bij mij nog altijd.
Eind jaren zestig begin jaren zeventig begon ik zelf platen, lp’s en singeltjes, van mijn zakgeld te kopen. Mijn eerste lp, een dubbele, was een verzamel plaat “Fill your head with rock” uit 1970 met nummers van Chicago, Leonard Cohen, Santana, Argent, Laura Nyro en Spirit om maar eens iets te noemen.
Die dubbel lp geeft nog steeds een goed beeld van mijn muzikale voorkeuren: singer-songwriter, blues, (alt)country, americana en rock.

Met een vriend organiseer ik sinds een jaar of vier, als hobby zonder winstoogmerk, kleinschalige concerten (www.janenjosconcerten.nl) op bijzondere locaties. Bijvoorbeeld een wijngaard. Op een van die concerten raakte ik in gesprek met Harco van Dijk over muziek en radio. Hij gaf me de kans (al jaren een droom van me) om programma’s te gaan maken. Soms in samenwerking met een muzikant.

Mijn thuisstudioHuidig nummer

Titel

Artiest

Background